Fan Beppe: Ouderwets draadjesvlees

Ingrediënten

  • 500 gram sukadelappen, stooflappen of riblappen (van Skoatterlan Angus Beef zijn ze het lekkerst 😉 )
  • Scheutje rode wijn of azijn
  • Water of bouillon
  • 1 ui
  • Eetlepel mosterd
  • 2 plakken ontbijtkoek of oudewijvenkoek
  • 1 Laurierblaadje
  • 2 Kruidnagels
  • 1 Eetlepel appelstroop
  • Zout en peper en/of (rund)vleeskruiden naar smaak

Smeer het vlees aan beide kanten in met zout, peper en/of vleeskruiden en de mosterd. Braad het vlees aan beide kanten mooi bruin. Snijd ondertussen de ui in stukken. Blus het vlees af met rode wijn of azijn en vul aan met water of bouillon tot het vlees onder water staat. Voeg de ui, het laurierblaadje, de kruidnagel en een eetlepel appelstroop toe. Verkruimel de stukken ontbijtkoek boven op het geheel. Laat het geheel +/- minimaal 2 uur stoven op zacht vuur.

Draadjesvlees is bijvoorbeeld heerlijk met gekookte aardappelen en rode kool of met gebakken aardappelen/patat en salade maar je kunt het ook prima gebruiken voor je pastasaus!

Eet smakelijk!

Tip: Draadjesvlees is de tweede dag vaak nog lekkerder dan de eerste dus maak gerust wat extra!