Hachee ovenschotel met rode kool

Dit recept kregen we opgestuurd van een klant. Uiteraard eerst zelf geprobeerd….heerlijke maaltijd helemaal nu het kouder wordt buiten!

Ingrediënten (schotel):
☑ 400 gram rode kool
☑ Hachee van 1 pakje Skoatterlân Angus riblappen (sucade of braadlappen kan ook)
☑ 600 gram aardappelpuree

STAP 1: Hachee (dit kun je ook een dag van te voren maken)
☑ 1 pakje Skoatterlân Angus riblappen
☑ 2 grote uiten
☑ 300-350 ml runderbouillon
☑ 2 eetlepels (appel)azijn
☑ 2 laurierblaadjes
☑ 2 kruidnagels
☑ (vleeskruiden) Zout / Peper
☑ 1/4 theelepel paprikapoeder
☑ 1 eetlepel appelstroop
☑ 2 eetlepels bloem
☑ Boter om in te bakken

Bereiding:
➡ Kruid het vlees licht met peper/zout en of vleeskruiden.
➡ Snij het vlees in stukjes van +/- 3 cm
➡ Laat de boter smelten in een braadpan
➡ Voeg het vlees toe en bak dit rondom aan
➡ Snij de ui in stukjes en voeg dit toe aan het vlees
➡ Voeg de paprikapoeder toe
➡ Meng de bloem door het geheel.
➡ Voeg de azijn en appelstroop toe
➡ Giet de bouillon erbij en voeg de kruidnagel en laurier toe
➡ Kook de hachee in +/- 3 uur gaar op zacht vuur met de deksel op de pan.

STAP 2: Rode kool
Je kunt kant en klare rode kool gebruiken maar zelf maken is het lekkerst. Kook de rode kool 15 minuten in een laagje water met een scheutje (appel)azijn, 2 kruidnagels en 2 in stukjes gesneden appel.

STAP 3: Aardappelpuree Je kunt kant en klare aardappelpuree (voor ovenschotel) uit een zakje gebruiken maar zelf maken kan natuurlijk ook.

STAP 4: De Schotel
➡ Verwarm de oven op 200 graden
➡ Vet een ovenschaal in
➡ Verdeel de hachee over de bodem van de ovenschaal
➡ Maak de volgende laag met de rode kool
➡ Dek het geheel af met aardappelpuree
➡ Je kunt wat paneermeel en een paar klontjes boter over de aardappelpuree doen voor een lekker korstje
➡ Plaats het geheel 30 – 40 minuten in de oven.

Lekker ite!