Skoatterlan Anguslapjes met PASTA


Ingredienten (2 personen):

☑ 2 Skoatterlan Angus Beef Braadlappen

☑ 1 Klontje boter en een lepeltje olijfolie

☑ 1 Ui

☑ 1 Teentje knoflook

☑ 1 Stengel bleekselderij

☑ 1 Winterwortel

☑ Takje tijm

☑ Takje rozemarijn

☑ Laurierblaadje

☑ 100ml rode wijn

☑ 2 Tomaten

☑ 150-200 gram pasta naar keuze


Bereiding:

➡ Snijd alle groente en kruiden fijn

➡ Verhit de boter en olie in de braadpan

➡ Bestrooi het vlees met peper en zout

➡ Bak het vlees rondom aan

➡ Voeg de gesneden groenten en kruiden toe (behalve tomaten) en bak ze kort mee

➡ Blus het geheel af met de rode wijn

➡ Voeg de gesneden tomaten toe

➡ Meng het geheel en breng het aan de kook

➡ Sluit de pan met deksel en plaats deze 120 minuten in een oven op 150C

➡ Kook 20 minuutjes voor het vlees klaar is de pasta gaar

➡ Neem de pan uit de oven en haal het vlees er uit

➡ Meng de gare pasta met het mengsel in de pan

➡ Schep de pasta met saus op een bord en leg het vlees er bovenop


Tip: strooi er nog een beetje kaas overheen en serveer met een frisse salade. (je kunt ipv pasta ook rijst gebruiken)


Lekker ite!