Angus Beef Risotto a la Milanese 🇮🇹


Wij zijn dol op de Italiaanse keuken, helaas zitten reisjes naar Italia er voorlopig niet in dus halen we de Italiaanse geuren maar in huis 😉


Ingrediënten: (2-3 personen)


☑ 1 pakje Skoatterlân Angus Beef Sucadelappen (Bieflappen/stooflappen)

☑ Boter om in de bakken

☑ 1 teentje knoflook

☑ 1 grote of 2 kleine wortels/winterpeen

☑ 2 stengels bleekselderij

☑ 2 takjes rozemarijn (of theelepel gedroogd)

☑ 1 klein blikje tomatenpuree (70gr)

☑ 2 (rode) uien

☑ 2 eetlepels bloem

☑ 500 ml rode wijn

☑ 2 runderbouillonblokjes/maggieblokjes

☑ 250 gram risottorijst

☑ Beetje saffraan

☑ 50 gram geraspte (parmezaanse) kaas


Bereiding:

➡ Kruid het vlees met peper en zout.

➡ Verhit de boter in de pan en braad het vlees 5-10 minuten aan op hoog vuur.

➡ Snipper 1 ui en snijd de knoflook fijn, Schil de winterpeen en snijd deze in kleine blokjes. Halveer de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd deze fijn.

➡ Bak bovenstaand de laatste 5 minuten met het vlees mee.

➡ Roer de tomatenpuree en de bloem door het geheel en laat dit 3 minuten doorgaren.

➡ Schenk de wijn met 200ml water en 1 bouillon/maggieblokje bij het geheel.

➡ Roer het geheel door en breng het aan de kook.

➡ Laat het geheel 4 uur sudderen op zacht vuur onder af en toe roeren.

➡ Bereid een half uur voor je wilt eten de risotto. Los het andere bouillonblokje op in 1 liter kokend water.

➡ Verhit een beetje boter in een koeken/hapjespan, snipper de andere ui en fruit deze 3 minuten op laag vuur.

➡ Zet het vuur iets hoger en voeg de risotto toe en bak het geheel 5 minuten al roerend. Roer de saffraan er door en zet op laag vuur.

➡ Voeg de hete bouillon toe en roer dit +/- 20 minuten door tot de bouillon is opgelost. Rasp ondertussen de kaas.

➡ Roer de kaas en een klein klontje boter door de risotto.


Lekker met citroen en platte peterselie.

Tip: je kunt het vlees wel 1 a 2 dgn van te voren maken bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het een half uur voor je wilt eten langzaam op laag vuur op.


Lekker ite!