Angus met salade van rodekool en zoete aardappelpatat


Ingrediënten 2/3 personen:

– 1 pakje Skoatterlan Angus riblappen of sucadelappen

– 1 (rode) ui

– 1 teentje knoflook

– klein blikje tomatenpuree

– handje bloem

– 1 1/2 eetlepel ketjap

– peper/zout

– 1 laurierblaadje

– 450 gram Zoete aardappel friet (zelf gemaakt of kant en klaar)

– 400 gram rode kool (rauw)

– 2 lepels (yoghurt) mayonaise

– 2 lepels yoghurt

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel honing

– 1 appel

– handje rozijnen


Bereiding:

– Snijd het vlees in stukjes van +/- 2 bij 4.

– Bestrooi het met peper, zout, kruiden en bloem.

– Verhit boter in een braadpan.

– Doe het vlees in de pan.

– Snij ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes en voeg deze samen met het laurierblaadje toe.

– Bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin.

– Voeg de ketjap en tomatenpuree/frito toe en bak deze +/- 2 minuten mee.

– Schenk de bouillon er bij en laat het geheel op zacht vuur 2,5 – 3u met de deksel op de pan stoven. Ondertussen regelmatig roeren en wanneer het vocht op is iets water toevoegen. Nog te vochtig? Laat het vlees dan zonder deksel op matig vuur even inkoken.

– Bereid een half uur voor je wilt eten de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking

– Snij de rode kool fijn met een rasp of een mes(of gebruik gesneden rode kool)

– Meng de citroensap, honing, mayonaise, yoghurt en rozijnen tot een dressing en breng op zout met smaak en peper.

– Meng de rode kool en de dressing door elkaar en zet het in de koelkast tot de rest klaar is.

– Serveer de friet, stoof en rode kool over elkaar geserveerd op een bord.


Lekker ite!