Italiaanse Stufato al vino rosso🇮🇹

Ingrediënten:

✅500 gram Skoatterlân Angus Riblappen

✅4 eetlepels zilveruitjes

✅75 gram spekreepjes

✅1 eetlepel tomatenpuree

✅250 ml rode wijn

✅1 laurierblaadje

✅1/2 takje rozemarijn / 1/2 theelepel

✅Peper & zout

✅Bloem


Bereiding:

➡️Snijd het vlees in dobbelstenen van ongeveer 2-3 cm.

➡️Bak de spekreepjes uit in de braadpan.

➡️Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het met een beetje bloem.

➡️Voeg wat extra boter toe aan de spekjes in de braadpan.

➡️Bak het vlees op hoog vuur bruin.

➡️Bak de zilveruitjes kort mee.

➡️Voeg de tomatenpuree toe.

➡️Roerbak het geheel kort en voeg een beetje water toe tot de alles hier in oplost.

➡️Voeg rode wijn, laurierblaadje en rozemarijn toe.

➡️Breng het geheel aan de kook en laat het 2-3 uur zachtjes op laag vuur gaar sudderen.

➡️Roer tussendoor regelmatig en voeg iets water toe als vocht verdampt is.
Lekker met gekookte aardappelen.


Buon Appetito😋


📍In mei zijn er weer Skoatterlân Angus Vleespakketten klaar. Wil je zeker zijn van een pakket? Stuur ons een berichtje met je reservering.