Angus-gehaktballen met smaak!

Hoe breng ik mijn gehaktballen op smaak? Al onze producten zijn puur natuur: 100% vlees zonder toevoegingen, e-nummers en kruiden…Op smaak brengen kan op verschillende manieren. Onderstaand een aantal opties om je gehaktbal meer smaak te geven:

1: Simpel: Breng op smaak met peper en zout.

2: In de supermarkt zijn diverse kant en klaar mixen verkrijgbaar speciaal voor gehakt: test en proef! Zelf kruidenmix maken? Probeer dit eens: 1 theelepel zout, 2 theelepels gemalen nootmuskaat, 2 theelepels gemalen witte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel knoflookpoeder, optioneel 1/4 theelepel chilipoeder voor meer pit.

3: Voor een smeuïge gehaktbal: Meng een half bakje magere spekblokjes, een versnippert uitje en fijn gesneden teentje knoflook en gemalen peper door je gehakt.

4: Oma’s gehaktbal met jus: Meng 1 ei, 1/2 theelepel zout en peper, 40 gram paneermeel, 1/2 eetlepel mosterd, 1 eetlepel ketjap, snufje nootmuskaat en 1 eetlepel van de tomatenpuree toe aan je gehakt. Maak gehaktballen van je gehakt en bestrijk ze met een beetje bloem. Bak de ballen rondom bruin. Voeg water toe tot de ballen 1/2 onder staan. Verkruimel een bouillonblokje in het water. Voeg 1/2 blikje tomatenpuree toe en laat 20 minuten op staan voor gehaktballen met een heerlijke jus.

5: Gehaktballen met sate: 1 rode ui, 2-3 eetlepels ketjap, 1 ei, 1 teentje knoflook, 4-6 eetlepels paneermeel of 2/3 beschuitjes, satesaus, kant-en-klaar of zelfgemaakt, 1/2 theelepel paprikapoedersnufje chilipoeder. Meng het gehakt met alle ingrediënten behalve de satésaus. Bak de gehaktballen of balletjes tot ze gaar zijn en serveer ze met satésaus.

Lekker ite!

Tip: maak kleine balletjes als je wat gehakt over hebt voor heerlijke home made borrelhapjes!

Heb jij nog een andere lekkere variatie! Laat het ons vooral wetenWil jij ook kennis maken met Skoatterlân Angus Beef?

Komende week zijn er pakketten klaar..