Skoatterlân Angus Gehaktbrood

Dit overheerlijke recept kregen wij doorgestuurd van een klant:
Eenvoudig te maken, weer eens iets anders en super lekker!!!

Ingrediënten/benodigdheden:

– Cakeblik

– Bakpapier

– Touw

– Olie om vorm mee in te vetten

– 2 pakjes Skoatterlân Angus Gehakt

– 1 ei

– 3 eetlepels tomatenketchup

– 75 ml Ketjap

– 3 eetlepels worcestershiresaus

– 1 eetlepel kaneel

– 1 eetlepel koek/speculaaskruiden

– 1 theelepel nootmuskaat

– scheutje tabasco of beetje sambal

– 1 theelepeltje zout

– 100 gram pistachenoten of pinda’s

– hand paneermeel

– 2 eetlepels mosterd

– 3 eetlepels appelstroop

Bereiding:

– Verwarm de oven op 180 graden en vet de vorm in.

– Kneed de ingrediënten minus appelstroop en mosterd goed door elkaar heen.

– Voeg als laatste het paneermeel toe zodat het een samenhangend deeg wordt.

– Maak van het deeg een ovale bol.

– Leg het deeg in de vorm en druk het een beetje aan.

– Doe bakpapier over de vorm en bind vast met een touwtje.

– Bak het gehaktbrood 45 minuten in de oven op 180 graden.

– Haal het bakpapier er af en bak het nog 15 minuten op 180 graden.

– Haal het gehaktbrood uit de vorm en stort het op een plank.

– Verwarm de appelstroop in een steelpannetje.

– Doe de verwarmde appelstroop over het brood.

– Eet het brood met mosterd en bijvoorbeeld een groene salade en friet of gebakken aardappelen.

Lekker ite!

Heb jij ook een lekker recept? Stuur het ons door…