Patatje Skoatterlân Angus Stoof

Heerlijke recept voor in het weekend: Patatje Angus Stoof.

Ingrediënten (2 personen):

✅ 1 pakje Skoatterlân Angus Riblappen

✅ 500-700 gram (oven)friet

✅ 1 (rode) ui

✅ 1 teentje knoflook

✅ 1 theelepel bloem

✅ 11/2 eetlepel tomatenpuree of tomatenfrito

✅ 11/2 eetlepel ketjap manis

✅ 1 laurierblaadje

✅ Peper / zout / vleeskruiden

✅ 200 ml (runder) bouillon

Bereiding:

➡ Snijd het vlees in stukjes van +/- 2 bij 4.

➡ Bestrooi het met peper, zout, kruiden en bloem.

➡ Verhit boter in een braadpan.

➡ Doe het vlees in de pan.

➡ Snij ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes en voeg deze samen met het laurierblaadje toe.

➡ Bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin.

➡ Voeg de ketjap en tomatenpuree/frito toe en bak deze +/- 2 minuten mee.

➡ Schenk de bouillon er bij en laat het geheel op zacht vuur 2,5 – 3u met de deksel op de pan stoven. Ondertussen regelmatig roeren en wanneer het vocht op is iets water toevoegen. Nog te vochtig? Laat het vlees dan zonder deksel op matig vuur even inkoken.

➡ Bereid een half uur voor je wilt eten de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking

.➡ Serveer de friet met het stoofvlees eroverheen.

Vitamientjes? Serveer er een lekkere salade bij…

Lekker ite!

Wil jij ook kennis maken met Skoatterlân Angus Beef? Komende week zijn er weer pakketten klaar😋