Hoe bak je Skoatterlân Angus Steak?

Biefstuk kun je op meerdere manieren bereiden, wij geven je een aantal tips om dit overheerlijke stukje vlees nog beter tot zijn recht te laten komen bij bereiding in de pan!

Benodigdheden (2 personen):- 1 pakje Skoatterlân Angus Biefstuk- Grillpan (Koekenpan kan ook)- Roomboter om in te bakken- Klein scheutje olijfolie- Peper & Zout (evt vleeskruiden naar smaak)- Aluminiumfolie

Bereiding:

Stap 1: Haal het vlees een dag voor bereiding uit de vriezer en laat het in de koelkast op een bord ontdooien.*

Stap 2: De biefstukjes worden het lekkerst door ze voor het bakken op kamertemperatuur te laten komen. Haal ze daarom 20 min voor bereiding uit de koelkast.*

Stap 3: Doe de roomboter samen met een heel klein scheutje olijfolie in de pan(voorkomt dat de boter bruin wordt) en laat deze op hoog vuur heet worden.*

Stap 4: Kruid het vlees met peper en zout of evt vleeskruiden naar wens/smaak. Doe dit pas vlak voor het vlees de pan in gaat anders trekt het zout het vocht uit het vlees.*

Stap 5: Bak het vlees op middel tot hoog vuur aan beide kanten mooi bruin. Gaarheid beïnvloed de textuur en dus de smaak van het vlees dit is zeer persoonlijk, wij eten onze biefstuk het liefste medium. Precieze tijden aangeven is lastig omdat je vaak te maken hebt met verschillende diktes van het vlees. Ervaring leert maar wil je het zeker weten gebruik dan een vleesthermometer.

Raw > 2 minuten per kant 50-55°C

Medium > 4 minuten per kant 55-60°C

Well done > 6 minuten per kant 65-70°C*

Stap 6 Laat de steak voor serveren nog 5 minuutjes rusten in aluminiumfolie gewikkeld hierdoor krijgt het vlees een stevigere structuur waardoor je uitlekken van vleessap verminderd.

Lekker ite!!!