Skoatterlan AngusRumpsteak in wijnsaus

Wij krijgen super enthousiaste reacties over de Skoatterlan Angus Beef pakketten en onze klanten zijn lekker aan het kokkerellen. Deze week geen eigen maar een ingestuurd recept:

Ingredi├źnten (2 personen) ben je met meer dan verdubbel je het aantal:

  • 250-300 gram Dikke lende
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 teentje Knoflook
  • Scheut rode of witte wijn
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper (liefst versgemalen)
  • Zout

Bereiding: Dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd de knoflook en rozemarijn erg fijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en smeer het aan beide kanten op het vlees.

Verhit de pan en doe hier een flinke blok roomboter in. Voeg een beetje olijfolie toe om te voorkomen dat de boter erg bruin wordt. Leg het vlees in de pan en bestrooi het eventueel met versgemalen peper.

Bak het vlees aan beide kanten 1-2 minuten op hoog vuur. Keer het vlees en bak beide kanten nogmaals 2-3 minuten.

Voeg een flinke scheut wijn naar keuze toe en laat het vlees nog een aantal minuten bakken.

Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten onder folie.

Laat de wijn indikken op middelhoog vuur.

Snijd het vlees en overgiet het met wijnsaus.

Lekker ite! (Zit er nog wijn in de fles, drink er dan een lekker glaasje bij)

Dikke lende, een heerlijk stukje vlees wat als biefstuk gegeten kan worden. Met onze bereiding is het vlees medium gebakken. Wil je het vlees liever well done? Bak het dan iets langer door.

Heb jij ook een lekker recept met Skoatterlan Angus Beef? Laat het ons weten