Stoofschotel met Angus lever

Hoe bereid ik lever?

Dit kan op verschillende manieren. Zelf zijn we niet heel gek op lever maar dit recept ingestuurd door de familie Kors is echt heerlijk!

Ingrediënten:

– 1 pakje Skoatterlân Angus Lever

– 2,5 eetlepel Ketjap

– 2,5 eetlepel Zoete chilisaus

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– 1 rode (zoete) paprika

– 3/4 bakje (kastanje) champignons gesneden

– Kerriepoeder

– Paprikapoeder

Bereiding:

– Snij de lever in kleine stukjes

– Bestrooi deze met zout, kerriepoeder en paprikapoeder.

– Maak een mengsel van de Ketjap en zoete chilisaus en laat de lever hier minimaal een half uur in marineren.

– Snij de uien, knoflook, paprika en champignons in stukjes.

– Bak deze tot alles zacht is en bestrooi het licht met kerriepoeder en paprikapoeder.

– Bak de lever in de braadpan +/- 10 minuten op middelmatig vuur.

– Voeg het ui/paprika/knoflook/champignonmengsel toe.

– Laat het geheel 1 uur sudderen met de deksel op de pan. Regelmatig roeren en indien nodig tussentijds water toevoegen.

Lekker met gebakken aardappeltjes en gemengde sla!

Fam Kors bedankt voor het recept!😋

Wil jij ook Skoatterlân Angus Beef proberen? In maart zijn er weer pakketten klaar…