In onze Skoatterlan Angus Beef pakketten zit Staartstuk maar wat is dit eigenlijk en wat kun je er mee?
Picanha (Staartstuk) komt van de het deel van de bil wat zich vlak voor de staart bevind.
Veel mensen gebruiken staartstuk als suddervlees maar met een goede bereiding doet dit heerlijke stukje vlees niet veel onder voor biefstuk…
RECEPT: Wij aten gisteren Oosterse noedels met Picanha-reepjes
Ingrediënten (4 personen):
– +/- 500 gram Picanha steaks (op smaak gebracht met peper/zout en of vleeskruiden)
– 250 gram roerbaknoedels
– 400 gram oosterse roerbakgroenten naar wens
– 75 gram fijngesneden/geraspte wortel
– 1 bos of lenteuitje in kleine ringetjes gesneden
– 4 eetlepels sojasaus of ketjap
– 15 gram koriander
– Teentje knoflook fijngesneden
– 50 gram Cashewnoten
– 1 theelepel sesamzaad
Bereiding
➡️ Kook de noedels als op de verpakking
➡️ Wok de roerbakgroenten met de wortel, knoflook en koriander +/- 5 minuten
➡️ Zet tegelijkertijd de koekenpan/grillpan aan en bak de Picanha +/- 8 minuten op hoog vuur en draai regelmatig
➡️ Voeg de sojasaus of ketjap en sesamzaad toe aan de groenten en wok dit nog 1 minuutje.
➡️ Voeg de afgegoten noedels toe aan de groente
➡️ Snijd de Picanha steaks in zeer dunne reepjes
➡️ Verdeel de noedels met groente over vier borden
➡️ Leg de gesneden Picanha reepjes hier overheen
➡️ Garneer het geheel met lente/bos-uitjes en cashewnoten
Lekker met een frisse salade (bijvoorbeeld veldsla met koude bietjes en feta)
ZOMERTIP: Met dit weer is Picanha – steak (Staartstuk) ook heerlijk op de BBQ! Maak het vlees op smaak met verse kruiden, peper, zout of vlees/grillkruiden. +/- 8 minuten grillen en je hebt een heerlijke steak. Snijd de steak in dunne plakjes dan komt het vlees nog beter tot zijn recht…
Lekker ite!😋