Broodje met Pulled Angus Beef


Ingredi├źnten(4 personen):

– 500 gram Skoatterl├ón Angus beef Sukadelappen/Stooflappen/Riblappen

– 1 eetlepel ketjap

– 1 eetlepel mosterd

– 1 teentje knoflook

– 1 rode ui

– 1 theelepel bruine basterdsuiker

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel komijnzaad

– 1/2 theelepel koriander

– 1/2 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel azijn

– 1/4 theelepel chilipoeder

– 1 rundvleesbouillonblokje/maggieblokje

– 2 laurierblaadjes

– 2 eetlepels tomatenpuree of tomatenketchup

– 1,5 liter water

– Zout naar smaak

– 4 halve stokbroodjes, pistolets of Italiaanse bollen (afbak)

– 1/2 ijsbergsla, courgette, rode of spitskool (naar smaak)

– guacamole

– augurkblokje

Bereiding:

– Meng de mosterd met paprikapoeder, basterdsuiker, kaneel, komijn, koriander en chilipoeder.

– Smeer het vlees in met bovenstaand mengsel

– Zet een (gietijzeren) braadpan op het vuur en bak het vlees aan beide kanten mooi bruin.

– Voeg water met bouillonblokje en laurierblaadjes toe.

– Draai het vuur op het allerlaagst (kleine pit) en laat dit 6 uur sudderen. Check zo nu en dan of er genoeg vocht in de pan zit (moet onder water staan)

– Haal het vlees na 6u uit de pan. Haal de jus door een zeef en draai het vuur omhoog zodat de jus kan inkoken.

– Bak ondertussen de afbakbroodjes (kant en klaar kan ook)

– Trek ondertussen het vlees met 2 vorken uit elkaar

– Als de jus goed is ingedikt voeg je de ketchup/tomatenpuree en azijn toe. Doe het vlees er bij in en schep het om. Voeg naar smaak zout en peper toe.

– Snij de broodjes open en besmeer ze met guacamole. Doe er wat ijsbergsla, courgette of (rode) kool op.

– Verdeel het vlees over de vier broodjes

– Garneer met blokjes augurk en in dunne reepjes gesneden rauwe rode ui (kan ook zonder)


Lekker ite!