Angus op Indonesische wijze

We hadden zelf al eens een poging gewaagd maar nu kregen we van Guus & Renee het traditionele recept toegestuurd “Rendang a la oma van Leyen…”

Ingrediënten

250 gr uien

2 theelepels djahepoeder

1 kg (2 pakjes) Skoatterlân Angus Bieflappen/Stooflappen/Braadlappen

3 eetlepels arachide olie

2 knoflookteentjes

2 kruidnagels

1 afgestreken theelepel kaneel

50 gr santen + 1/8 liter warm water

2 kemirinoten

3 theelepels sambal oelek

1 theelepel ketoembarpoeder

mespuntje djinten

peper en zout

Bereiding

Uien pellen en fijnsnijden, vermengen met djahepoeder.

Vlees in ca. 2 centimeter grote dobbelstenen snijden, bij de uien voegen.

In een pan de olie verhitten en het vlees aanbraden. Knoflook uit de knijper, kaneel en kruidnagels toevoegen en de pan sluiten.

Minimaal 45 minuten laten sudderen. Intussen de kemirinoten met sambal oelek, ketoembarpoeder, djinten, peper en zout in een vijzel fijn wrijven, bij het vlees voegen en nog eens 15 minuten zachtjes laten koken.

Daarna de santen oplossen in het warme water en bijvoegen en nog eenmaal laten opkoken.

Djahepoeder = gemberpoeder

Santen = melkachtig vocht, dat je krijgt door geraspte klapper (kokos) in lauw water te weken en daarna uit te persen. Ook verkrijgbaar in pastavorm of poeder.

Kemirinoten = amandelvormige noot

Ketoembarpoeder = Korianderpoeder

Djinten = komijnzaad (ook in poedervorm verkrijgbaar)

Lekker ite en Guus en Renee bedankt voor het recept!