Wat doe je met schenkel? Ossobucco

Wij gaven ze vaak aan onze hond tot wij een heerlijk recept kregen opgestuurd van Arie en Sietske de Bruin…

OSSOBUCCO (2 a 3 personen)
– 2 Skoatterlan Angus Schenkels schenkels of stoofstuk van +/- 600 gram
– 1 ons bloem (100 gram)
– ½ selderij knol (in stukken snijden)
– 3 winterwortelen (in stukken snijden)
– 2 uien (in stukken snijden)
– zongedroogde tomaten (wellen in water) of 1 blik tomaten
– 1 laurierblad
– basilicum
– tijm
– peterselie
– 40 gram boter
– Flinke scheut olie
– zout en peper uit de molen
– 2 dl water
– 2 dl witte wijn
– 1 bouillontablet
– 250 / 350 gram (verse) pasta
– zout scheutje olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden (kan ook op de Kamado met een Dutch oven)
Bestrooi het vlees met zout en peper (droog deppen).
Doe de bloem in een bord en wentel het vlees daarin.
Verhit in een koekenpan de olie en bak daarin het vlees rondom bruin.
Vervolgens vlees uit de pan halen en in een oven schotel doen en deze in de oven zetten.
Blus de olie in de pan af met water met de bouillontablet en roer de witte wijn erdoor. Laat het geheel enigszins inkoken op laag vuur.
Verhit ondertussen de boter in een flinke ovenbestendige pan op hoog vuur. Bak daarin de groenten aan, schep regelmatig om. Doe na een paar minuten het vuur lager.
Snijd de tomaten in stukken en doe ze samen met het vocht in een kom. Bestrooi de tomaten met Tijm, basilicum en peterselie naar smaak (royaal)
Als de groenten in de pan beginnen te kleuren doe dan de tomaten met kruiden erbij.
Doe vervolgens de ingekookte bouillon er bij.
Maak het geheel op smaak met zout en peper.
Neem het vlees uit de oven en leg ze in de pan op de groenten.
Sluit de pan goed met het deksel (ovenbestendig) en zet de pan in de oven.
+/- 11/2 a 2 uur in de oven en de Ossubuco is klaar.
Pasta:
Breng 5 a 10 minuten voor tijd een pan met water aan de kook. Kook de pasta naar eigen smaak gaar.
Doe de pasta in een mooi schaal en serveer de Ossubuco er apart bij.


Lekker ite en Arie & Sietske bedankt voor dit heerlijke recept!