
Ingrediënten:
– 1 pakje Skoatterlan Angus Riblappen, bieflappen, braadlappen of sukadelappen.
– 400 gram zuurkool
– 1 ui
– 2 appels
– 1 teentje knoflook
– 1 laurierblaadje
– 1 kruidnagel
– 4 geplette peperkorrels
– 150 ml rode wijn
– 150 ml runderbouillon
– Peper en zout en of rundvleeskruiden
– 1 pak aardappelpuree voor ovenschotel of zelfgemaakte aardappelpuree.
– Klontje (room)boter
– Paneermeel
Bereiding: (kan dag van te voren)
– Snijd het vlees in dobbelstenen en kruid het met peper/zout en of rundvleeskruiden. Smeer het daarna in met de bloem
– Verhit boter in de stoofpan en bak het vlees aan alle kanten lekker bruin.
– Voeg laurier, peperkorrels en kruidnagel toe.
– Blus het geheel af met de rode wijn en runderbouillon.
– Laat het geheel minimaal 2 uur stoven. (af en toe roeren en evt aanvullen met water als vocht verdampt is)
– Snij de appel in stukjes en laat deze een kwartiertje meepruttelen.
– Kook de zuurkool +/- 10 minuten.
– Maak de aardappelpuree
– Bedek de bodem van een oven of vuurvaste schaal met de helft van de aardappelpuree.
– Doe hierop de gekookte afgegoten zuurkool.
– Daarna volgt het stoofvlees incl jus (in laten koken tot de jus mooi dik is)
– Bedek het geheel met aardappelpuree en bestrooi het met een beetje boter en paneermeel.
Ps: wil je een snelle versie van dit recept? Vervang dan het stoofvlees door gehakt…
Lekker ite!