Zuurkoolschotel met Angus stoofvlees

Ingrediënten:

– 1 pakje Skoatterlan Angus Riblappen, bieflappen, braadlappen of sukadelappen.

– 400 gram zuurkool

– 1 ui

– 2 appels

– 1 teentje knoflook

– 1 laurierblaadje

– 1 kruidnagel

– 4 geplette peperkorrels

– 150 ml rode wijn

– 150 ml runderbouillon

– Peper en zout en of rundvleeskruiden

– 1 pak aardappelpuree voor ovenschotel of zelfgemaakte aardappelpuree.

– Klontje (room)boter

– Paneermeel

Bereiding: (kan dag van te voren)

– Snijd het vlees in dobbelstenen en kruid het met peper/zout en of rundvleeskruiden. Smeer het daarna in met de bloem

– Verhit boter in de stoofpan en bak het vlees aan alle kanten lekker bruin.

– Voeg laurier, peperkorrels en kruidnagel toe.

– Blus het geheel af met de rode wijn en runderbouillon.

– Laat het geheel minimaal 2 uur stoven. (af en toe roeren en evt aanvullen met water als vocht verdampt is)

– Snij de appel in stukjes en laat deze een kwartiertje meepruttelen.

– Kook de zuurkool +/- 10 minuten.

– Maak de aardappelpuree

– Bedek de bodem van een oven of vuurvaste schaal met de helft van de aardappelpuree.

– Doe hierop de gekookte afgegoten zuurkool.

– Daarna volgt het stoofvlees incl jus (in laten koken tot de jus mooi dik is)

– Bedek het geheel met aardappelpuree en bestrooi het met een beetje boter en paneermeel.

Ps: wil je een snelle versie van dit recept? Vervang dan het stoofvlees door gehakt…

Lekker ite!