Skoatterlân Angus Satéballetjes

Heerlijk bij nasi, boontjes of als hapje bij de borrel:

Recept: Skoatterlân Angus Saté-balletjes

Ingredienten:

  • 1 pakje Skoatterlân Angus Gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels ketjap Manis
  • 1 ei
  • 3 eetlepels pindakaas (zelf heb ik calve met nootjes)
  • 1 theelepel Sambal oelek
  • snufje nootmuskaat
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snufje gemberpoeder
  • peper en zout
  • Handje paneermeel
  • 1 maggieblokje
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel koriander
  • snufje chilipoeder
  • Gebakken uitjes

Bereiding:

  • Snij 1 ui en 1 knoflookteentje fijn.
  • Doe de fijngesneden ui, knoflook, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel pindakaas, 1 theelepel sambal, paprikapoeder, gemberpoeder, nootmuskaat met wat peper en zout en het ei in een kom.
  • Meng het geheel samen met het gehakt en kneed dit goed door.
  • Maak van het mengsel stevige ronde balletjes iets kleiner dan een bitterbal en haal ze door een beetje paneermeel.
  • Doe boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes op middelmatig vuur aan alle kanten bruin.
  • Snij ondertussen de andere ui en knoglookteentje fijn en fruit deze aan in een andere pan.
  • Doe de overige ketjap, pindakaas, tomatenketchup, chilipoeder, koriander en bruine suiker er doorheen.
  • Doe het Maggieblokje en het water er bij.
  • Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het geheel een paar minuutjes doorkoken.
  • Voeg de saus bij de gebakken gehaktballetjes.
  • Bestrooi het geheel met de gebakken uitjes.

Serveer de gehaktballetjes bij rijst, nasi, boontjes of als borrelhapje.

Lekker ite!