Skoatterlân Bobotie met sperzieboontjes

Kennen jullie de wereldgerechten van Knorr?
Lekker, snel en makkelijk…
Wij aten dit zeer regelmatig en nog steeds maar tegenwoordig maak ik de meeste recepten zonder zakjes en pakjes. Dit is leuker, lekkerder en gezonder! Als je je er een beetje in verdiept en één keer weet hoe het moet kost het niet meer tijd en beleef je meer plezier aan het koken!!!

Vandaag Skoatterlân Bobotie met abrikozen en sperzieboontjes

Ingrediënten (2-3 personen):

– 1 pakje Skoatterlân Angus gehakt

– Gehaktkruiden of peper/zout

– 100 gram spekreepjes

– 400 gram sperzieboontjes

– 200 gram geraspte kaas

– 125 gram (gedroogde) abrikozen of rozijnen

– 1 ui- 1 teentje knoflook

– 2 appels (friszuur)

– 125 ml creme fraiche

– 1 boterham

– 3 eieren

– 100 gram geraspte kaas

– 1 theelepel kerriepoeder

– 0,5 theelepel gember

– Snufje kaneel

– Peper/Zout naar smaak

– 300 gr (basmati) rijst

Bereiding:

– Verwarm de oven op 200 graden.

– Kook de sperziebonen +/- 10 min.

– Zet een pan water op het vuur om de rijst te koken.

– Kruid het gehakt met gehaktkruiden of peper/zout.

– Snipper de ui en knoflook fijn en fruit ze samen met de spekjes in de pan.

– Doe het gehakt erbij en rul het geheel.

– Voeg kaneel, gember en peper en zout toe.

– Laat de boterham weken in 50 ml melk.

– Maak klein stukjes van de boterham en doe dit samen met de gekookte sperziebonen door het gehakt.

– Snij de abrikozen(of rozijnen) en 1 1/2 appel in stukjes en meng dit door het geheel.

– Doe de overige melk, samen met de creme fraiche, kerrie en eieren in een kom en klop het met de garde.

– Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en giet het eimengsel er over heen.

– Garneer het geheel met appel en geraspte kaas.

– Zet het geheel 25 minuten in de voorverwarmde oven en doe tegelijkertijd de rijst in de pan om te koken.

Lekker ite!