BBQ: Staartstuk Chimmichurri

Ingrediënten (2 personen):

– 1 pakje Skoatterlan Angus Staartstuk

– (zee) zout

– Peper

– 2 takjes verse peterselie

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 kleine rode ui

– 2 tenen knoflook

– Rode peper (naar smaak)

– 1 eetlepel rode wijn azijn

– Peper en zout

– Olijfolie

Bereiding Chimmichurry

Chimichurry is een Argentijnse saus op basis van kruiden en olie. Chimmichurry smaakt uitstekend bij angusvlees. We gebruiken het in dit recept als saus maar kan ook als marinade. Je kunt zelf ook lekker experimenteren met kruiden en ingrediënten

– Hak de peterselie, rode peper en knoflook fijn en meng deze met de oregano en tijm.

– Voeg de rode wijnazijn toe en roer alles goed door elkaar

– Voeg een scheutje olijfolie toe en meng het door elkaar zodat er een gladde saus ontstaat

– Snipper de ui fijn en roer deze door het geheel.

– Breng op smaak met zout en peper Bereiding vlees

– Laat het ontdooide vlees buiten de koelkast een uur op kamertemperatuur komen

– Stook de BBQ goed heet

– Dep het vlees droog

– Kruid het vlees met (Grof zee)zout en (verse) peper

– Leg het vlees op de bbq en gril het aan beide kanten 2 a 3 minuten voor een heerlijk rose resultaat.

– Voor het lekkerst resultaat laat je de steak nog 5 minuutjes rusten ingepakt in aluminiumfolie

– Leg het vlees op het bord en doe de chimmichurry er over heen.

Lekker ite!

Veel mensen bbq’en met de standaard pakketten uit de supermarkt. Niks mis mee maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden waarbij goed vlees veel meer tot z’n recht komt. Uiteraard is kwalitatief vlees duurder maar wij eten liever een stukje minder maar wel echt lekker en (h)eerlijk vlees!

Begin juli zijn er weer Skoatterlân Angus Beef vleespakketten klaar (reserveren gewenst)