Ingrediënten:
– 1 pakje Skoatterlân Angus dunne lende (entrecote)
– 100 gram boter (kamertemperatuur)
– 125 gram blauwe kaas (bv gorgonzola of bleu de wolvega)
– 1 tl zeezout (grof)
– 1 jalapeno
– Peterselie
– Beetje olie
– BBQ
– Aluminiumfolie
Bereiding:
– Steek de BBQ aan
– Verwijder het uiteinde van de jalapeno en snijd hem in kleine stukje fijn.
– Snijd de peterselie fijn
– Meng de peper, kaas, peterselie, en het zout door de boter (kun je evt ook dag van te voren doen)
– Dep het vlees droog
– Bestrijk aan beide kanten met een beetje olie
– Kruid het vlees met peper en zout
– Gril het vlees 4 minuten op de BBQ voor een medium steak (halverwege keren)
– Haal het vlees van de BBQ en leg het op aluminiumfolie
– Leg op elk stukje vlees 1 eetlepel van het botermengsel
– Pak het vlees in en laat het +/- 4 minuten rusten.
Tip: de boter is ook heerlijk op stokbrood!
Lekker ite!