Angus Entrecote van de barbecue

Ingrediënten:

– 1 pakje Skoatterlân Angus dunne lende (entrecote)

– 100 gram boter (kamertemperatuur)

– 125 gram blauwe kaas (bv gorgonzola of bleu de wolvega)

– 1 tl zeezout (grof)

– 1 jalapeno

– Peterselie

– Beetje olie

– BBQ

– Aluminiumfolie

Bereiding:

– Steek de BBQ aan

– Verwijder het uiteinde van de jalapeno en snijd hem in kleine stukje fijn.

– Snijd de peterselie fijn

– Meng de peper, kaas, peterselie, en het zout door de boter (kun je evt ook dag van te voren doen)

– Dep het vlees droog

– Bestrijk aan beide kanten met een beetje olie

– Kruid het vlees met peper en zout

– Gril het vlees 4 minuten op de BBQ voor een medium steak (halverwege keren)

– Haal het vlees van de BBQ en leg het op aluminiumfolie

– Leg op elk stukje vlees 1 eetlepel van het botermengsel

– Pak het vlees in en laat het +/- 4 minuten rusten.

Tip: de boter is ook heerlijk op stokbrood!

Lekker ite!