Eenvoudig te bereiden en snel klaar…
Ingrediënten: (2 personen)
- 1 pakje Skoatterlan Angus kogel of haasbiefstuk (dikke lende, entrecote, staartstuk of bavette kan evt ook)
- 2 plakken parmaham
- 1 kleine ui of sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel (verse) tijm
- 40 ml rode port
- 125 gram mascarpone
- 1 Lenteuitje
- 50 gram geraspte kaas
- 150-200 gram pasta naar keuze (macaroni, papardelle, spaghetti, penne, farfalle, fusilli.
- Zout en Peper / vleeskruiden
- Aluminiumfolie
- Salade naar wens
Bereiding:
- Zet water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snipper de ui en de knoflook en snij de ham in stukjes.
- Kruid de biefstuk met kruiden die je lekker vindt. (zout/peper/vleeskruiden)
- Bak de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten.
- Haal de biefstuk uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie.
- Doe de ui, knoflook, tijm en ham in de pan waar de biefstuk uit komt en zet het vuur op half. Voeg wat (verse) peper toe. Bak het geheel +/- 2 minuten.
- Snij de lente-ui in ringen.
- Blus het af met de port.
- Roer de mascarpone door het geheel.
- Voeg de helft van de lente-ui toe.
- Giet de pasta af.
- Snij de biefstuk in dunne reepjes.
- Verdeel de pasta over 2 borden.
- Verdeel de saus over de pasta.
- Doe de biefstukreepjes er bovenop.
- Garneer het geheel met geraspte kaas, lente-ui ringen en wat peper.
- Serveer het geheel met een lekkere salade.
Lekker ite!

