Pasta met biefstuk en portsaus

Eenvoudig te bereiden en snel klaar…

Ingrediënten: (2 personen)

  • 1 pakje Skoatterlan Angus kogel of haasbiefstuk (dikke lende, entrecote, staartstuk of bavette kan evt ook)
  • 2 plakken parmaham
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel (verse) tijm
  • 40 ml rode port
  • 125 gram mascarpone
  • 1 Lenteuitje
  • 50 gram geraspte kaas
  • 150-200 gram pasta naar keuze (macaroni, papardelle, spaghetti, penne, farfalle, fusilli.
  • Zout en Peper / vleeskruiden
  • Aluminiumfolie
  • Salade naar wens

Bereiding:

  • Zet water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snipper de ui en de knoflook en snij de ham in stukjes.
  • Kruid de biefstuk met kruiden die je lekker vindt. (zout/peper/vleeskruiden)
  • Bak de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten.
  • Haal de biefstuk uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie.
  • Doe de ui, knoflook, tijm en ham in de pan waar de biefstuk uit komt en zet het vuur op half. Voeg wat (verse) peper toe. Bak het geheel +/- 2 minuten.
  • Snij de lente-ui in ringen.
  • Blus het af met de port.
  • Roer de mascarpone door het geheel.
  • Voeg de helft van de lente-ui toe.
  • Giet de pasta af.
  • Snij de biefstuk in dunne reepjes.
  • Verdeel de pasta over 2 borden.
  • Verdeel de saus over de pasta.
  • Doe de biefstukreepjes er bovenop.
  • Garneer het geheel met geraspte kaas, lente-ui ringen en wat peper.
  • Serveer het geheel met een lekkere salade.

Lekker ite!