Skoatterlân Angus Stoofvlees pinda

Ingrediënten (2 personen):

– 1 pakje Skoatterlan Angus riblappen, sukadelappen, bieflappen of stooflappen.

– 400 gram (snij)bonen

150 gram (basmati) rijst

– 1/2 komkommer

– 150 ml (appel) azijn

– 1 theelepel suiker

– zwarte peper

– vleugje chilipeper

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– 1 duimpunt gember

– 4 eetlepels pindakaas

– 4 eetlepels ketjap manis

– 300 ml (runder)bouillon

– 1/2 theelepel laos

– 1/2 theelepel koriander

– 1/2 theelepel komijn

– 1/2 theelepel citroengras

– 1/2 theelepel kurkuma

– 150 ml kokosmelk

– boter om in te bakken

Bereiding:

– Was de komkommer en schil deze indien gewenst. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in plakjes. Doe de azijn met de suiker en wat zwarte peper in een kom. Doe hier de komkommer in en zet dit in de koelkast.

– Snij het vlees in reepjes

– Snipper de ui

– Hak de knoflook

– Snij de gember in fijne stukjes

– Bak het vlees bruin in de boter.

– Voeg de knoflook, ui, gember, chilipeper, laos, koriander, komijn, citroengras en kurkuma toe en bak dit kort mee.

– Blus het geheel af met de bouillon.

– Voeg de kokosmelk en ketjap toe en roer de pindakaas er doorheen.

– Zet het vuur laag op de kleinste pit.

– Laat het geheel minimaal 2,5 uur stoven (wel regelmatig doorroeren)

– Dikt de saus te snel of te veel in voeg dan een beetje water toe.

Bereid na 2u de rijst en snijbonen zodat ze tegelijk klaar zijn.

Serveer alles apart van elkaar op een bord.

Lekker ite!