Skoatterlan Angus Stoof met pompoen

Het is wel niet meer helemaal de tijd voor pompoen maar dit recept is te lekker om niet met jullie te delen!

Recept: Skoatterlân Angus Stoofvlees met pompoenblokjes

Ingredienten:

  • 1 pakje Skoatterlân angus riblappen of sukadelappen
  • 200-250 gram pompoenblokjes (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Scheutje azijn
  • 200- 250 ml (runder) bouillon
  • Zout en peper
  • Boter om in te bakken

Bereiding:

  • Snij het vlees in blokjes en kruid het met peper en zout (of vleeskruiden)
  • Snij de knoflook en ui fijn.
  • Bak het vlees met boter in de braadpan rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, ui en kruiden toe (tijm, rozemarijn, paprikapoeder, laurier)
  • Bak alles een paar minuten mee.
  • Voeg de azijn en daarna de bouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat alles minimaal 2,5 uur stoven op zacht vuur. (kan ook dag van te voren)
  • Voeg de pompoenblokjes toe en laat deze nog minimaal 30 minuten meestoven.

Serveer de stoofschotel met aardappelen, friet of rijst.

Lekker ite!