Bavette met asperges en zoete aardappel

Ingredienten: (2 personen)

  • 1 pakje Skoatterlan Angus Bavette (kan evt ook met biefstuk, entrecote of rumpsteak)
  • Vleeskruiden
  • Peper & Zout
  • +/- 10 groene asperges
  • 2 grote of 4 kleine plakjes rauwe ham of spek
  • 1 zakje Slamelange rode biet https://www.ah.nl/producten/product/wi418286/ah-slamelange-rode-biet
  • +/- 350 gram Zoete aardappelfrites (vers of diepvries) https://www.ah.nl/producten/product/wi233058/aviko-zoete-aardappel-frites
  • Maionese
  • Aluminiumfolie.

Bereiding:

  • Ontdooi de Bavette en laat hem een half uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven op 220 graden en doe de zoete aardappelfrites op een bakplaat met bakpapier en bak deze +/- 20-25 minuten.
  • Zet een grote pan met water op en breng deze aan de kook.
  • Snij +/- 4 cm van het uiteinde van de asperges en kook deze 3-4 minuten in de pan met kokend water.
  • Kruid het vlees met biefstuk/vleeskruiden en of zout/peper.
  • Haal de asperges uit het water, dep ze droog en verdeel ze in 2 porties van 5 stengels en wikkel hier de ham/spek omheen.
  • Bak de Bavette op hoog-middelhoog vuur aan beide kanten mooi bruin en keer regelmatig. Na 6-8 minuten is je Bavette medium gebakken.
  • Doe de bavette ongeveer 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie.
  • Bak ondertussen de Aspergerolletjes aan beide kanten kort zodat de ham iets bruin gekleurd is.
  • Verdeel de salade over 2 borden en leg hier de aspergerol op.
  • Snij de bavette in dunne reepjes van +/- 1/2 cm en verdeel deze over de twee borden.
  • Doe de frites erbij met een dot maionese.

Lekker ite!