
Ingredienten: (2 personen)
- 1 pakje Skoatterlan Angus Bavette (kan evt ook met biefstuk, entrecote of rumpsteak)
- Vleeskruiden
- Peper & Zout
- +/- 10 groene asperges
- 2 grote of 4 kleine plakjes rauwe ham of spek
- 1 zakje Slamelange rode biet https://www.ah.nl/producten/product/wi418286/ah-slamelange-rode-biet
- +/- 350 gram Zoete aardappelfrites (vers of diepvries) https://www.ah.nl/producten/product/wi233058/aviko-zoete-aardappel-frites
- Maionese
- Aluminiumfolie.
Bereiding:
- Ontdooi de Bavette en laat hem een half uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven op 220 graden en doe de zoete aardappelfrites op een bakplaat met bakpapier en bak deze +/- 20-25 minuten.
- Zet een grote pan met water op en breng deze aan de kook.
- Snij +/- 4 cm van het uiteinde van de asperges en kook deze 3-4 minuten in de pan met kokend water.
- Kruid het vlees met biefstuk/vleeskruiden en of zout/peper.
- Haal de asperges uit het water, dep ze droog en verdeel ze in 2 porties van 5 stengels en wikkel hier de ham/spek omheen.
- Bak de Bavette op hoog-middelhoog vuur aan beide kanten mooi bruin en keer regelmatig. Na 6-8 minuten is je Bavette medium gebakken.
- Doe de bavette ongeveer 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie.
- Bak ondertussen de Aspergerolletjes aan beide kanten kort zodat de ham iets bruin gekleurd is.
- Verdeel de salade over 2 borden en leg hier de aspergerol op.
- Snij de bavette in dunne reepjes van +/- 1/2 cm en verdeel deze over de twee borden.
- Doe de frites erbij met een dot maionese.
Lekker ite!