Skoatterlan Chimichurry

Ingredienten: (2-3 personen)

  • 1 pakje Skoatterlan Angus Biefstuk, Dikke lende, Dunne Lende, Entrecote of picanha. (half uur voor bereiding uit de koelkast halen)

Voor de kruidensaus:

  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode ui
  • 20 g oregano
  • 1 teen knoflook
  • 15 g bladpeterselie
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rodewijnazijn

Voor de groente:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 cerise aardappelen
  • 2 rode uien

Bereiding:

Kruidensaus (kan van te voren):
Bereiden: snij de peper doormidden en verwijder de zaadjes. Snipper de ui fijn. Haal de blaadjes van de verse oregano. Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, oregano, olie en azijn in een hoge (maat)beker en mix het met de staafmixer tot een glad geheel. Eventueel nog op smaak brengen met zeezout.

Groente:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C
  • Maak de groente schoon. Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine partjes van 1/2 cm dik. Halveer de courgette en snij in stukjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de cerise aardappelen met schil in plakjes van 1/2 cm. Pel de uien en snij in partjes.
  • Meng de zoete aardappel, courgette, cerise aardappelen en ui met een eetlepel olie, verdeel dik over en met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-30 minuten in de oven.
  • Dep 10 minuten voor de groente klaar is het vlees droog. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak het vlees aan beide zijden bruin. Matig de temperatuur en het vlees aan beide kanten 2-3 minuten met regelmatig keren. Pak het vlees in in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
  • Meng de helft van de kruidenolie samen met de tomatenblokjes en het groentemengsel uit de oven.
  • Snij de biefstuk in plakken, schep de overgebleven kruidenolie over de biefstuk en serveer de groente er bij.


Liever sneller klaar? Bestel het AH verspakket en voeg Angus Beef toe

Lekker ite en noflike pinkster!