Skoatterlan Bulgogi (Koreaans rundvlees)


Ingrediënten: (2 personen)

– 1 pakje Skoatterlan Angus Entrecote / Biefstuk / Staartstuk / Rosbief of Bavette in reepjes gesneden.

– 1 sjalotje

– 2 teentjes knoflook

– Stukje verse gember (ong 1 cm)

– 3/4 cm chilipeper

– 2 eetlepels ketjap of sojasaus

– 1 eetlepel bruine suiker

– 1 eetlepel appelstroop

– 1 eetlepel water

– 2 eetlepels olijfolie

– 150 gram shii-takes

– 2 lente-uitjes

– 1 eetlepel sesamzaad

– witte rijst of basmatirijst

Bereiding:

– snij de sjalot, knoflook, gember, en chilipeper heel fijn. Doe dit samen met de olie, appelstroop, sojasaus en water in een kom en roer het geheel door elkaar.

– doe de reepjes vlees er bij in en meng het goed door elkaar.

– laat dit afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast. (Kan ook dag van te voren)


– Kook de rijst

– Verhit een wok en bak hierin het vlees op hoog vuur. 2-4 minuten. Voeg na een paar minuten de shii-takes en sesamzaad toe en roerbak nog een paar minuten door. Het vlees is nu medium gegaard. Liever doorgebakken? Roerbak dan 2-4 minuten langer.

Serveer de rijst met vlees en garneer het geheel met fijngesneden lente-uitjes.

Lekker ite!