
Ingrediënten: (2 personen)
– 1 pakje Skoatterlan Angus Entrecote / Biefstuk / Staartstuk / Rosbief of Bavette in reepjes gesneden.
– 1 sjalotje
– 2 teentjes knoflook
– Stukje verse gember (ong 1 cm)
– 3/4 cm chilipeper
– 2 eetlepels ketjap of sojasaus
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 eetlepel appelstroop
– 1 eetlepel water
– 2 eetlepels olijfolie
– 150 gram shii-takes
– 2 lente-uitjes
– 1 eetlepel sesamzaad
– witte rijst of basmatirijst
Bereiding:
– snij de sjalot, knoflook, gember, en chilipeper heel fijn. Doe dit samen met de olie, appelstroop, sojasaus en water in een kom en roer het geheel door elkaar.
– doe de reepjes vlees er bij in en meng het goed door elkaar.
– laat dit afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast. (Kan ook dag van te voren)
– Kook de rijst
– Verhit een wok en bak hierin het vlees op hoog vuur. 2-4 minuten. Voeg na een paar minuten de shii-takes en sesamzaad toe en roerbak nog een paar minuten door. Het vlees is nu medium gegaard. Liever doorgebakken? Roerbak dan 2-4 minuten langer.
Serveer de rijst met vlees en garneer het geheel met fijngesneden lente-uitjes.
Lekker ite!