
Dit overheerlijke recept kregen wij doorgestuurd van een klant:
Eenvoudig te maken, weer eens iets anders en super lekker!!!
Ingrediënten/benodigdheden:
– Cakeblik
– Bakpapier
– Touw
– Olie om vorm mee in te vetten
– 2 pakjes Skoatterlân Angus Gehakt
– 1 ei
– 3 eetlepels tomatenketchup
– 75 ml Ketjap
– 3 eetlepels worcestershiresaus
– 1 eetlepel kaneel
– 1 eetlepel koek/speculaaskruiden
– 1 theelepel nootmuskaat
– scheutje tabasco of beetje sambal
– 1 theelepeltje zout
– 100 gram pistachenoten of pinda’s
– hand paneermeel
– 2 eetlepels mosterd
– 3 eetlepels appelstroop
Bereiding:
– Verwarm de oven op 180 graden en vet de vorm in.
– Kneed de ingrediënten minus appelstroop en mosterd goed door elkaar heen.
– Voeg als laatste het paneermeel toe zodat het een samenhangend deeg wordt.
– Maak van het deeg een ovale bol.
– Leg het deeg in de vorm en druk het een beetje aan.
– Doe bakpapier over de vorm en bind vast met een touwtje.
– Bak het gehaktbrood 45 minuten in de oven op 180 graden.
– Haal het bakpapier er af en bak het nog 15 minuten op 180 graden.
– Haal het gehaktbrood uit de vorm en stort het op een plank.
– Verwarm de appelstroop in een steelpannetje.
– Doe de verwarmde appelstroop over het brood.
– Eet het brood met mosterd en bijvoorbeeld een groene salade en friet of gebakken aardappelen.
Lekker ite!
Heb jij ook een lekker recept? Stuur het ons door…
